Ako si vybrať kosačku - 6. časť: Výrobca a predajca



Každý predajca sa samozrejme snaží predať svoj výrobok. Či už sa jedná o predaj cez internet, alebo v kamennej predajni je dobré si predajcu "preveriť". Pokiaľ sa jedná o nákup cez internet, tak treba samozrejme vyberať overené a zabehnuté obchody. Nie je na škodu si prečítať aj nejaké recenzie kupujúcich. Ak sa rozhodnete pre internetový nákup je dobré vyberať značku, ktorá má niekde v okolí vášho bydliska predajné miesto a servisné stredisko. Často sa stáva, že si človek kúpi výrobok a servis je desiatky kilometrov ďaleko, čím vznikajú zbytočné náklady. Pri výbere kamennej predajne je tiež dobré vyberať podľa servisného zabezpečenia, prípadne sa predávajúceho ešte pred zakúpením kosačky opýtať na dostupnosť náhradných dielov ( náhradný nôž, filtre, vypínače a pod. ).

Pri výbere benzínovej kosačky odporúčam vyberať stroje, ktoré majú osadený motor Briggs & Stratton, alebo Honda. Sú to motory, ktoré sú aj najčastejšie používané a majú najlepšiu dostupnosť servisu a náhradných dielov.




Motory Honda majú dlhú životnosť, nízku spotrebu paliva, sú tiché, no zároveň sú citlivé na kvalitu benzínu, hlavne keď v nádrži zostane dlho staré palivo zvykne sa prilepiť plavák karburátora. Treba tiež počítať s vyššou cenou náhradných dielov a spotrebného materiálu. 






Motory Briggs & Stratton sú spoľahlivé s dlhou životnosťou a sú osadené na väčšine strojoch predávaných na našom trhu. Majú výbornú dostupnosť servisu a náhradných dielov za rozumné ceny.




Treba sa vyvarovať motorov čínskej produkcie, pretože okrem otáznej kvality a životnosti je v mnohých prípadoch problematická dodávka náhradných súčiastok a často aj bežného spotrebného materiálu.

Výrobcu kosačky je dobre zvoliť podľa miesta obchodného zastúpenia. Čiže ak má firma najbližšie obchodné zastúpenie napríklad v Rakúsku, tak dodávka náhradných dielov nemusí byť taká rýchla ako keď má výrobca zastúpenie u nás. V sezóne je to dosť dôležitý faktor, keď sa povezdme zlomí nôž, tak je zvyčajne problém čakať mesiac na dodávku nového.

Kosačku si väčšinou kupujeme na dlhšie časové obdobie, preto čas strávený dôkladným výberom a zvážením, sa vráti v podobe ušetrených peňazí a nervov.

Pozri aj:

3 komentáre:

  1. Ďakujem za celú sériu článkov o kúpe kosačky. Práve si idem kúpiť a inšpiroval som sa Vašimi článkami.

    Nech sa Vám darí.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Suhlasim ja tiez hladam kompromis cena pohodlie vykon a tiem mi seria pomohla.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nám najviac pomohli tu: https://www.ejoshop.sk/produkt-kategoria/zahrada/kosacky/

    OdpovedaťOdstrániť