Problém s naštartovaním kosačky po zime



Máte na jar problém z naštartovaním svojej kosačky? Než sa rozhodnete zaniesť kosačku do servisu skúste týchto pár jednoduchých odporúčaní. Po vykonaní všetkých tu popísaných výkonov, by mala vaša kosačka bez problémov naštartovať, pokiaľ sa nejedná o vážnejšiu závadu.

Vytiahnite a vyčistite zapaľovaciu sviečku.
Veľa problémov zo štartovaním vyrieši vyčistenie, alebo výmena zapaľovacej sviečky. Odpojte vodič pripojený na koniec zapaľovacej sviečky. Potom pomocou kľúča vyberte sviečku. Ak je sviečka čierna, alebo mokrá, pravdepodobne sa našiel problém prečo kosačka neštartuje.
Sviečku pomocou jemného šmirgľa očistíme a prípadne opláchneme benzínom a utrieme handrou.  
Ak máme náhradnú vymeníme ju.

Skontrolujte olej
Uistite sa, že je v motore dostatok oleja. Ak je čierny a mazľavý treba ho vymeniť. Ideálne však je najprv kosačku naštartovať aby sa olej zohrial čo je v prípade, že nám neštartuje trochu problém. :-)

Skontrolujte palivo
Uistite sa, že je v nádrži benzín. Nakoľko benzín podlieha starnutiu, mal by byť čerstvý. Pokiaľ máte v nádrži palivo z minulej sezóny vylejte ho a nalejte čerstvé.

Skontrolujte vzduchový filter
Uistite sa, že je vzduchový filter čistý. Ak je špinavý a mastný treba ho vymeniť. Molitánové filtre je možno odmastniť v technickom benzíne a následne umyť vo vode so saponátom a nechať vyschnúť.

Pozri aj:
Reklamácia stroja v záručnej dobe
Najčastejšie poruchy elektrickej kosačky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára