História motorových píl Husqvarna:



Husqvarna začala vyrábať reťazové píly v roku 1959. Takže nemôžeme prehlásiť, že sme vyrobili tú prvú. Môžeme však tvrdiť, že sme vytvorili typickú modernú reťazovú pílu, ako ju poznáme dnes. Pozerajúc späť, reťazové píly sa používali iba na stínanie a skracovanie výrezov, pričom na odvetvovanie sa stále používala sekera.
Prvá píla pre pílenie aj odvetvovanie
. Uvedením modelu 70 v skorých 60-tych rokoch Husqvarna spôsobila revolúciu v ošetrovaní lesných porastov. Model 70 bol taký ľahký a praktický, že mohol byť použitý aj na odvetvovanie. Bolo tomu tak čiastočne kvôli dlhoročným skúsenostiam Husqvarny s konštruovaním motorov, ktoré boli teraz ľahké a extrémne silné. Reťazové píly sa začali používať na dlhšie časové úseky každý pracovný deň a pre širší rozsah úloh. To malo za následok problémy spôsobené vibráciami motora a lišty čoraz častejšie. Preto sa začal rozsiahly vývoj a výskum, aby boli objavené spôsoby redukcie vibrácií v rukoväti a tým znížené súvisiace zdravotné riziká.
Prvý integrovaný systém tlmenia vibrácií na svete.

Nasledujúcim veľkým krokom vo vývoji reťazových píl bola v roku 1969 prezentácia Husqvarny typu 180, prvej reťazovej píly na svete s integrovaným tlmením vibrácií. Píla sa stala konkrétnym príkladom filozofie Husqvarny a to zamerania na pracovnú situáciu užívateľa. Typ Husqvarna 180 nastavil štandard pre série nových modelov Husqvarny a pre všetkých ostatných výrobcov reťazových píl.Táto prax tvrdo pracovať pre zlepšenie pracovnej situácie užívateľa je zrejmá v celom nepretržitom vývoji píl Husqvarna. Ďalší konkrétny príklad je zotrvačnosťou aktivovaná brzda reťaze, ktorá významne znižuje riziko zranenia v prípade nekontrolovaného spätného vrhu. Bol to ďalší z vyvinutých prvkov, ktoré sa stali štandardom pre všetky moderné motorové píly. Naša úzka spolupráca s profesionálmi, ktorí pracujú v lese, nám umožňuje vyvíjať píly v súlade s ich požiadavkami a im uľahčuje pracovnú situáciu. Okrem toho, niekoľko našich riešení viedlo tvorcov zákona na celom svete k uplatneniu prísnejších požiadaviek na iných výrobcov reťazových píl. Pretože neustále posúvame náš vývoj vpred, naši užívatelia budú z toho profitovať a prinesie im to lepšie pracovné podmienky.


Video: Husqvarna motorové pily - 50 rokov evolúcie





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára